nemblog

Nem akarok blogot írni, mert kapkodós műfajnak tartom. A kommentelőkkel meg az a baj, hogy gyakran nekik van igazuk. Némelyik jobban ért hozzá, vagy pontosabban látja a lényeget, mint én. Legszívesebben továbbra is statikus lapot írnék, 1-2 cikk/év sebességgel, de az ilyenek lassan már múzeumba kerülnek. Szóval blogot írok, de fenntartásaimat fenntartva odaírom, hogy ez a blog: nemblog.

2012.10.02. 11:19 neofrix baszmacs

Vácról láttuk a Magas Tátrát

Címkék: repülés Magas Tátra

Apám egyszer azt mondta, hogy nagyon tiszta időben a János-hegyi kilátóból látni a Magas Tátra csúcsait.  

- Hát aztán? - kérdezhettem volna, de a családunk ezer éve Tátra-mániás, úgyhogy nem kérdeztem. Viszont azóta se láttam Magyarországról a Tátrát, mígnem a múlt héten...

tatra_attekinto.jpg

Tahitótfalu felett repültünk, mikor a Naszály mögött megláttunk egy hegyláncot, ami még sosem tűnt fel. Ezen a képen persze nem látszik, csak ha kicsit belenagyítunk:

tatra_naszaly_k.jpg

Már csak az a kérdés, hogy ez tényleg a Tátra-e? A Google Earth képén látszik Tahitótfalu és a Naszály vonalában egy hegység...

tatra_google_01.jpg

... magasabbra emelkedve pedig kiderül, hogy az tényleg a Magas Tátra.

tatra_google_02.jpg

Ezek szerint minimum 200 kilométeres látás volt aznap.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemblog.blog.hu/api/trackback/id/tr214815362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása