nemblog

Nem akarok blogot írni, mert kapkodós műfajnak tartom. A kommentelőkkel meg az a baj, hogy gyakran nekik van igazuk. Némelyik jobban ért hozzá, vagy pontosabban látja a lényeget, mint én. Legszívesebben továbbra is statikus lapot írnék, 1-2 cikk/év sebességgel, de az ilyenek lassan már múzeumba kerülnek. Szóval blogot írok, de fenntartásaimat fenntartva odaírom, hogy ez a blog: nemblog.

2010.04.13. 17:05 neofrix baszmacs

Agresszió

Lassan tanulok. Először kellett tíz év, hogy magyar nyelvtant-helyesírást legalább annyira megtanuljam, hogy ritkán szólnak meg a helyesírásomért. Utána további húsz évre volt szükségem, hogy megértsem, elhiggyem: mások pocsék helyesírását cikizni az nem ismeretterjesztés, nem egy elvárható higiénés szint jogos számonkérése, hanem egyszerű agresszió. Különben sem etikus, hogy ilyen külsőség alapján ítélkezzünk embertársainkról és mondanivalójukról.

Ettől persze nem lett könnyebb az életem, a gondozatlan szöveg most is pont olyan érzéseket vált ki belőlem, mint az ápolatlan test, de sebaj, legyűröm, mert ez így korrekt. Hosszú évek óta szobormereven állok a vártán, ügyelve, hogy a szemem se rebbenjen egy-egy hírdetés vagy kultúrált láttán.

Erre jön ez a gyerek, és azt mondja, hogy normális ember nem hord szandálhoz zoknit. Hogyazajó!... Hát az ő lábát törte fel a szandál vagy az enyémet? Hogy miért nem szakad rá az ilyenre…

Ráadásul a helyesírása is pocsék!
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemblog.blog.hu/api/trackback/id/tr682995416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása