nemblog

Nem akarok blogot írni, mert kapkodós műfajnak tartom. A kommentelőkkel meg az a baj, hogy gyakran nekik van igazuk. Némelyik jobban ért hozzá, vagy pontosabban látja a lényeget, mint én. Legszívesebben továbbra is statikus lapot írnék, 1-2 cikk/év sebességgel, de az ilyenek lassan már múzeumba kerülnek. Szóval blogot írok, de fenntartásaimat fenntartva odaírom, hogy ez a blog: nemblog.

2010.12.14. 15:54 neofrix baszmacs

Az iskolazenekar

Csupán egy hete kezdtük a gimnáziumot, de már együtt volt a zenekar. Ami megvolt: a tagok és a nagy elképzelések. Ami hiányzott: a hangszertudás, a felszerelés, de még egy rendes koncertre is alig tudtunk eljutni. Ezért is vártuk nagyon a szalagavató bált, melynek plakátján egy ismeretlen együttes neve szerepelt. Ennek örültünk, mert pont így képzeltük a jövőnket. Egy sztárzenekar helyébe nem tudtuk volna beélni magunkat, de egy ilyen iskolai bulikon játszó zenekar lőtávolban lévőnek tűnt. Reméltük, hogy tanulhatunk tőlük. Arra is gondoltunk, hogy a szünetben felkéredzkedünk a színpadra, és mi is játszunk valamit. Felkéredzkedünk? Ugyan! Elvesszük tőlük a gitárokat, majd mi megmutatjuk ennek a névtelen, kutyaütő bandának, hogy kell ezt!

Hát, ilyen várakozásokkal érkeztünk a buliba. Hogy ezek után milyen volt először hallani a számunkra teljesen ismeretlen Radics Bélát a Tűzkerékben, azt meg se próbálom leírni. Inkább pár száraz adat róla, hogy az is el tudja helyezni valahol, akinek kimaradt az életéből. Béla két évvel később a New Musical Express gitároslistáján a negyedik lett. Akik megelőzték: Jimmy Henrdix, Jimmy Page és Eric Clapton. Négy évvel később aztán letette a gitárt, tíz évvel később a poharat is, végleg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemblog.blog.hu/api/trackback/id/tr582995251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása